Ga terug
+ servings
Aardperensoep met gamba's
Aardperensoep met gamba's
Verrukkelijk soepje voor een (kerst) diner. Op basis van aardperen en winterwortel. Zo gemaakt. Gamba's zorgen voor bite.
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten

Ingrediënten
  

  • 25 g boter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 350 g aardperen geschild en in stukjes*
  • 150 g winterwortel geschild en in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 flesje kookroom 250 ml
  • 100 g rauwe gamba’s schoongemaakt (met staartje)
  • 1 el bieslook fijngeknipt

Instructies
 

  • Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui met de knoflook ca. 3 minuten zachtjes, zodat ze niet bruin worden. Voeg de aardpeer en wortel toe en bak even mee. Voeg dan ¾ liter water, laurierblad, tijm en de bouillontabletten toe en laat ca. 20 minuten zachtjes koken totdat alles gaar is.
  • Roer de room erdoor en pureer de soep met een staafmixer.
  • Rooster intussen de gamba’s in een droge koekenpan totdat ze lichtrose kleuren. Schep de soep in 4 diepe borden. Leg in het midden de gamba’s. Bestrooi met bieslook.

Notities

*Geen aardperen te vinden? Vervang ze door 150 gram zoete aardappel + 150 gram knolselderij.

Voedingswaarde

Calorieën: 386kcal | koolhydraten: 27g | eiwit: 9g | vet: 28g | verzadigd vet: 18g | cholesterol: 125mg | vezels: 3g | suiker: 15g | vitamine C: 9mg