Ga terug
+ servings
Pasta met broccoli pesto uit het kookboek Het grote groenteboek van Alice Hart
Pasta met borccoli pesto
Uit de koker van groentekoningin Alice Hart komt dit pastagerecht met een homemade pesto op basis van asperge-broccoli en basilicum. Super gezond en snel klaar.
Aantal 2 personen
Kook tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 60 gram pijnboompitten
  • 3 ½ eetlepel olijfolie
  • 200 gram asperge-broccoli bimi
  • 1 teentje knoflook grofgehakt
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 klein bosje basilicum 40 gram
  • 25 gram Parmezaanse harde kaas, fijngeraspt
  • 180 gram gedroogde pasta bijvoorbeeld orecchiette
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Zet apart.
  • Kook de asperge-broccoli ca. 4 tot 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep uit pan en laat uitlekken. (Bewaar het water voor het koken van de pasta.)
  • Snijd de roosjes van de stronkjes en waar de mooie roosjes voor garnering. Doe de resta van de broccoli in een mini-keukenmachine (of in de hakmolen van de staafmixer). Voeg toe: knoflook, 3 eetlepels olijfolie, chilivlokken en de basilicum. Pureer tot een een grove pasta. Voeg pijnboompitten  (bewaar een 1 eetlepel voor garnering), kaas en een scheut kookwater toe. Pureer opnieuw tot een homogene massa.
  • Breng intussen het kookwater (van de broccoli) en zout aan de kook. Kook intussen de pasta beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Schep een beker kookwater ui de pan, giet de pasta af in een vergiet en doe hem weer in de pan. Roer er 2/3 deel van de broccoli-pasta door. Kijk of het nodig is om de pasta wat smeuïger te maken door wat van het kookwater toe te voegen. Roer de achtergehouden roosjes broccoli erdoor.
  • Serveer de pasta op voorverwarmde borden. Garneer met pijnboompitten, een flinke scheut olijfolie en wat extra kaas. Lekker met groene salade met kerstomaatjes en geitenkaas.

Voedingswaarde

Calorieën: 652kcal | koolhydraten: 80g | eiwit: 23g | vet: 28g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 13mg | vezels: 6g | suiker: 6g | vitamine C: 97mg