- 1 el olijfolie
- 200 g dikgesneden pancetta in stukjes
- 1 rode Spaanse peper in kleine stukjes
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- 1 blik tomatenblokjes
- 300 g pasta penne
- 1 ½ dl kookroom
- ½ dl wodka
- 3 eetlepels platte peterselie fijngesneden
- ½ zakje biologische rucola à 40 g AH
Verhit olijfolie in een hapjespan. Bak de pancetta en Spaanse peper ca. 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Roer de tomatenblokjes en laat 5 minuten sudderen.
Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Roer intussen de kookroom, wodka en peterselie door het tomatenmengsel. Laat in ca. 5 minuten nog wat inkoken. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Schep de pasta in 4 pastaborden. Garneer met de rucola.
Calorieën: 424kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 10g | vet: 34g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 75mg | vezels: 3g | suiker: 9g | vitamine C: 32mg