Ga terug
+ servings
Pasta met tomaten-wodkasaus oftewel penne alle vodka
Penne alla Vodka
Weinig tijd om te koken vanavond? Dan is deze pasta met wodka een goed plan. Bij ons in huis al jarenlang een favoriet recept, maar wij vinden dit het allerlekkerst met spaghetti. In ca. 20 minuten op tafel.
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 el olijfolie
  • 200 g dikgesneden pancetta in stukjes
  • 1 rode Spaanse peper in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 g pasta penne
  • 1 ½ dl kookroom
  • ½ dl wodka
  • 3 eetlepels platte peterselie fijngesneden
  • ½ zakje biologische rucola à 40 g AH

Instructies
 

  • Verhit olijfolie in een hapjespan. Bak de pancetta en Spaanse peper ca. 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Roer de tomatenblokjes en laat 5 minuten sudderen.
  • Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Roer intussen de kookroom, wodka en peterselie door het tomatenmengsel. Laat in ca. 5 minuten nog wat inkoken. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Schep de pasta in 4 pastaborden. Garneer met de rucola.

Voedingswaarde

Calorieën: 424kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 10g | vet: 34g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 75mg | vezels: 3g | suiker: 9g | vitamine C: 32mg