Ga terug
+ servings
Nacho's met gehakt uit het kookboek Altijd Borreltijd van Susan Aretz
Nacho’s met gehakt en gesmolten kaas
Verrukkelijke variatie op de klassieke nacho’s uit de oven. Smeuïg gehakt met barbecuesmaak maakt het net even anders.
Aantal 4 personen
Kook tijd 10 minuten

Equipment

  • koekenpan, ovenbestendige schaal

Ingrediënten
  

  • 300 g rundergehakt
  • 2 eetlepels smokey barbecuesaus Black Jones
  • 1 zak naturel nacho’s
  • 125 g geraspte kaas cheddar
  • verse koriander
  • 1 bekertje zure room

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C .
  • In een hete koekenpan (zonder olie of boter) bak je het gehakt in ca. 2 minuten rul aan. Breng
  • op smaak met de barbecuesaus en bak tot het gehakt gaar is en de barbecuesaus deels is opgenomen door het gehakt.
  • Doe in een ovenbestendige schaal een laag nacho’s, daartussen en overheen verdeel je het gehakt en tot slot een royale hoeveelheid geraspte kaas. Zet in je voorverwarmde oven en laat de kaas smelten in ca. 5 minuten.
  • Garneer met koriander. Serveer met wat zure room. Smullen maar!

Voedingswaarde

Calorieën: 562kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 24g | vet: 36g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 89mg | vezels: 3g | suiker: 1g | vitamine C: 0.4mg