- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 4 eetlepels broodkruim of paneermeel
- 4 eetlepels fijngehakte dille
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 50 gram bacon stukje
- 100 ml witte wijn chardonnay
- 125 gram mascarpone
Meng het gehakt met het ei, het broodkruim of paneermeel en 3 eetlepels dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm met natgemaakte handen kleine balletjes van het gehakt.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 12-15 minuten bruin en gaar.
Pel en snipper intussen de knoflook. Snijd de bacon in kleine blokjes. Schep de gehaktballetjes uit de pan.
Bak in het bakvet de bacon in 4 minuten knapperig uit. Schep de knoflook erdoor. Schenk de wijn erbij. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en verwarm nog 5 minuten.
Roer de mascarpone los met 3 eetlepels van het braadvet. Schenk de mascarpone in de pan en roer de saus glad. Verwarm nog 2 minuten, maar laat de saus niet meer koken! (anders gaat de saus schiften)
Voeg de resterende dille toe aan de saus en breng op smaak met peper. Lekker met lintpasta, rijst of brood.
Calorieën: 556kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 27g | vet: 46g | verzadigd vet: 20g | cholesterol: 169mg | vezels: 0.1g | suiker: 0.3g | vitamine C: 0.2mg