Ga terug
+ servings
Varkenshaas met champignon roomsaus
Varkenshaas met romige champignonsaus
Varkenshaas met romige champignonsaus, dat vindt iedereen lekker. Bak het varkensvlees rosé, want dan blijft hij heerlijk mals.
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 à 3 varkenshaasjes 750 gram
  • zout versgemalen peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels boter
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml paddenstoelenfond
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes

Instructies
 

  • Dep de varkenshaasjes droog en bestrooi met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan met deksel de boter en de olie in een koekenpan en wacht tot het schuim half wegtrekt. Bak de varkenshaas rondom lichtbruin. Haal het vlees uit de pan.
  • Voeg de champignons toe aan het achtergebleven bakvet. Bak ze in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg toe: slagroom, fond en tijm. Breng aan de kook. Laat de saus op hoog vuur tot de helft inkoken tot sausdikte, dit duurt ongeveer 10 minuten. Regelmatig roeren, en pas op voor overkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de varkenshaasjes terug in de pan, draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat het vlees in ca. 10 minuten rosé garen.
  • Haal de varkenshaasjes uit de pan, snijd ze in plakken en verdeel over vier warme borden. Verdeel de saus erover.
  • Lekker met zoete aardappelfrietjes en broccoli.

Voedingswaarde

Calorieën: 441kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 38g | vet: 30g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 170mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 2mg