taartbodem
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 120 gram gezouten pinda’s
- 15 zoute koekjes Tuc
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 theelepels bakpoeder
chocoladecrème
- 50 gram boter
- 100 gram melkchocolade
- 60 gram poedersuiker
garnering
- 125 ml slagroom
- kleine handvol gezouten pinda’s
- grote handvol rozijnen met chocolade
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier. Scheid de eieren. Bewaar de dooiers. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Maal de pinda’s en zoute koekjes fijn in de foodprocessor enmeng de vanille-extract en bakpoeder erdoor. Schep het pindamengsel luchtigdoor het eiwit en verdeel over de bakvorm. Bak de bodem in het midden van deoven in ca. 30 minuten gaar. Laat afkoelen. Haal de bodem uit de vorm.
Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie (of in de magnetron). Doe de eidooiers met de poedersuiker in een kom en klop met de mixer in ca. 5 minuten tot een luchtig mengsel. Klop de gesmolten chocolade erdoor. Bestrijk de taartbodem met de chocoladecrème.
Klop de slagroom stijf. Hak de pinda’s grof. Bestrijk de taart met slagroom en bestrooi hem met de pinda’s en chocoladerozijnen.
Calorieën: 323kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 6g | vet: 20g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 62mg | vezels: 2g | suiker: 29g | vitamine C: 0.1mg