Ga terug
+ servings
Quesadilla met pico de gallo
Quesadilla met pico de gallo
Mexicaanse tosti met gesmolten kaas en jalapeno-pepertjes. Daarna lekker dippen in een Mexicaanse tomatensalsa oftewel pico de gallo.
Aantal 6 personen
Kook tijd 15 minuten

Ingrediënten
  

quesadilla

  • 1 eetlepel olie
  • 6 tortilla’s 20 cm, La Morena
  • 250 gram geraspte jonge kaas
  • 4 eetlepels jalapeno peperringen potje, grof gesneden

pico de gallo

  • 3 tomaten fijngesneden
  • 1 sjalotje in dunne (halve) ringetjes
  • 1 eetlepel limoensap
  • 15 gram koriander grofgesneden
  • zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de pico de gallo (tomatensalsa). Meng de tomatenstukjes met het sjalotje, de limoensap en de koriander. Voeg naar smaak wat zout toe.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg een tortilla in de pan. Bestrooi de tortilla met een laagje geraspte kaas. Verdeel de pepertjes erover. Bak de tortilla kort aan en klap dei met behulp van een spatel dubbel. Bak de tortilla aan beide kanten tot de kaas is gesmolten.
  • Herhaal dit met de rest van de tortilla’s. Zonodig kun je nog wat olie toevoegen. Snijd de quesadilla’s vlak voor het opdienen doormidden.
  • Serveer met de pico de gallo en salsa verde.

Notities

Salsa verde is een salsa gemaakt van groene tomatillo's.

Voedingswaarde

Calorieën: 256kcal | koolhydraten: 19g | eiwit: 13g | vet: 15g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 40mg | vezels: 2g | suiker: 3g | vitamine C: 10mg