- 1 kilo gemengde kippendijen & drumsticks met vel en bot
- 3 teentjes knoflook
- 3 preien 400 gram, in ringen
- 3 takjes rozemarijn
- 250 ml goede cider
- 1 blik limabonen uitlekgewicht 250 gram
- 30 gram Stilton blauwe kaas
- 3 eetlepels crème fraîche light
Verhit de oven tot 180 °C. Leg de stukjes kip in een grote, koude, ondiepe braadpan en zet de pan op hoog vuur. Bak ze 10 minuten en keer ze regelmatig om tot ze rondom goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan.
Pel en snijd intussen de knoflook in plakjes. Maak de preien schoon en snijd ze ook fijn. Ris en hak de rozemarijnnaaldjes en doe ze met de knoflook en prei in de pan. Strooi er zeezout en zwarte peper bij, meng alles goed en bak ca. 3 minuten tot de groenten zacht zijn.
Leg de stukjes kip met het vel naar boven op de groenten en giet de cider erbij. Giet de helft van het vocht van de limabonen af, kieper ze met de rest van het vocht in de pan. Zet de pan, zonder deksel, ca. 45 minuten in de hete oven, of tot het vlees makkelijk van de botjes loskomt.
Zet de pan op matig-hoog vuur op het fornuis. Verdeel kleine klontjes stilton over
het oppervlak en doe de crème fraîche erbij. Meng alles goed, laat nog een paar
minuten zachtjes koken en zet de pan op tafel.
Serveer de gebraden kip op zich, of geef er wat gestoomde broccoli en een salade met gebakken appel en spekjes bij.
Calorieën: 508kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 38g | vet: 31g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 148mg | vezels: 1g | suiker: 4g | vitamine C: 12mg