Ga terug
+ servings
Confit de Canard met zuurkool en truffel uit Vijf Seizoenen van Jonathan Zandbergen
Confit de canard met zuurkool
Confit de canard, oftewel gekonfijte eendenbout, is super makkelijk om te maken. Bovendien onwaarschijnlijk lekker. Zeker als je er zuurkool en truffeljus bij serveert.
Aantal 4 personen
Kook tijd 40 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 appel Elstar
  • 500 gram verse zuurkool koeling
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 10 jeneverbessen
  • 1 blik gekonfijte eendenbouten 4 stuks
  • 75 gram roomboter
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 200 gram gemengde paddenstoelen fijngesneden
  • 50 ml witte wijn
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 150 ml demi-glace slager
  • ½ eetlepel truffeltapenade

Instructies
 

  • Schil de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg met de zuurkool in een passende pan. Voeg 350 ml water, 3 takjes tijm, het laurierblaadje, 1 kruidnagel, ½ eetlepel jeneverbessen en 50 gram boter toe. Breng aan de kook, plaats een deksel op de pan en gaar ca. 30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit intussen een droge koekenpan. Bak de spekblokjes op halfhoog vuur in ca. 5 minuten krokant. Voeg toe: ui, paddenstoelen en 25 gram boter. Bak alles op hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de witte wijn en peterselie toe en kook het vocht in 2 minuten in.
  • Verwarm intussen de oven voor tot 180 °C. Neem de eendenbouten uit het vet. Verhit een droge koekenpan en bak de eendenbouten goudbruin. Overdoen in ovenschaal en bak ca. 10 minuten verder in de oven. Verwarm in een steelpan de jus met uitjes met de truffeltapenade.
  • Verdeel de zuurkool over de borden. Verdeel het paddenstoel mengsel eromheen. Snijd de eendenbouten in tweeën en leg op de zuurkool. Serveer de saus eromheen. Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarde

Calorieën: 864kcal | koolhydraten: 17g | eiwit: 66g | vet: 55g | verzadigd vet: 21g | cholesterol: 290mg | vezels: 2g | suiker: 6g | vitamine C: 5mg