Salade met gepofte biet, hazelnoten en dragondressing
Niet stomen, grillen of koken. Voor deze salade gaan we bietjes roosteren. Zoete bietjes met het anijzige van dragon en het friszure van geitenkaas is een topcombinatie.
Rooster de bietjes volgens bovenstaand basisrecept. Doe de hazelnoten in een ovenschaaltje en zet ze de laatste 5 minuten in de oven bij de bietjes. Of rooster de hazelnoten in een koekenpan. Schep de bietjes van de bakplaat en laat ze afkoelen.
Maak de dressing. Hak de dragonblaadjes fijn. Rasp de schil van de citroen. Doe dragon en citroenrasp in een kommetje. Meng met 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bietjes toe en schep door elkaar.
Verdeel de gemengde sla met rucola over vier grote diepe borden. Schep de bietjes met de dressing erover. Brokkel de verse geitenkaas erover. Garneer met de hazelnoten en blaadjes dragon.
Notities
Voeg eventueel nog wat gebakken appelschijfjes toe