Ga terug
+ servings
Roerei met tomaat van Jason Wang uit Xi'an Famous Foods
Eieren en tomaten op z’n Chinees
In China is dit een gebruikelijke combinatie. Veel gezinnen hebben hiervoor hun eigen recept. Bij Jason Wang draait het om de afzonderlijke ingrediënten die hij pas op het laatste moment samenvoegt.
Aantal 1 persoon
Kook tijd 5 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 lente-uitjes
  • 1 tomaat in grove stukken
  • 2 grote eieren losgeklopt
  • 2 eetlepels rijst olie
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel suiker

Instructies
 

  • Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de tomaat in stukjes. Klop de eieren los in een kommetje.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op laag vuur.
  • Doe de eieren erin en roer kort (ca. 15 seconden) tot het roerei gaat bijna gaar is. Schep het ei in een kommetje. Zet apart.
  • Zet het vuur nu hoog, voeg een eetlepel olie toe en verhit. Roerbak de lente-uitjes ca. 2 minuten. Roer de tomaat erdoor en bak ca. 15 seconden mee. Breng op smaak met zout.
  • Roer de sojasaus en zout erdoor. Voeg het roerei toe en schep erdoor. Bak alles nog ca. 30 seconden. Serveer direct.

Voedingswaarde

Calorieën: 176kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 13g | vet: 11g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 327mg | vezels: 2g | suiker: 5g | vitamine C: 21mg