Knoflook-sojasaus
- 2 eetlepels sojasaus Kikkoman
- 1 eetlepel sake
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 20 gram boter in blokjes
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
Ribeye
- 1 eetlepel rijstolie
- 1 ribeye à 300 gram liefst 2,5 cm dik, op kamertemperatuur
- flinke hoeveelheid grof gemalen zwarte peper
Doe de ingrediënten voor de knoflook-sojasaus in een kommetje en roer door elkaar. Zet apart.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur, tot de olie rookt. Bestrooi intussen de ribeye aan alle kanten met de versgemalen peper.
Leg het vlees in de pan en bak in 2 tot 3 minuten aan één kan mooi bruin. Keer om en bak ook de andere kant ongeveer 2 minuten. De ribeye is nu half rauw. (Bak nog 2 minuten voor medium-rare, en nog 2 minuten voor medium.) Keer de ribeye elke 20 seconden om, zodat hij mooi egaal bruin wordt. Haal de biefstuk uit de pan en wikkel in alumiumfolie. Laat rusten tot de saus klaar is.
Haal de koekenpan van het vuur en voeg 60 ml water (4 eetlepels) toe. Zet de pan terug op het vuur en voeg het sojamengsel toe. Laat de saus ca. 4 minuten zachtjes koken, tot het vocht licht is ingekookt en de smaak van de knoflook in de saus is getrokken.
Haal de pan van het vuur. Snijd de ribeye in blokjes van ongeveer 2x2 cm en meng door de saus.
Lekker met witte rijst en de sashimi van avocado.
Calorieën: 459kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 30g | vet: 36g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 151mg | vezels: 0.1g | suiker: 0.5g | vitamine C: 1mg