Ga terug
+ servings
Chili con carne uit Texas
Echte chili con carne uit Texas
Chili con carne komt oorspronkelijk uit Texas. Wordt niet gemaakt met gehakt, maar met rundvlees. Heerlijk makkelijk comfortfood wat nooit verveelt.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 30 minuten
Kook tijd 1 uur 30 minuten
2 uur

Ingrediënten
  

  • 500 gram sucadelappen in blokjes
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gram boter
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 1 eetlepel verse oregano fijngeknipt*
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1 rode Spaanse peper fijngehakt
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 200 ml runderbouillon van tablet
  • 1 grote pot kidney bonen uitlekgewicht 500 gram
  • 4 eetlepels crème fraiche

Instructies
 

  • Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een braadpan helft van olie en boter. Bak het vlees, in gedeelten,  rondom bruin en schep uit de pan. Bak het in achtergebleven bakvet uien en spekblokjes in ca. 3 minuten goudbruin. Toevoegen: vleesblokjes, oregano, tomatenblokjes, komijn, knoflook, Spaanse peper en bouillon. Laat het vlees zachtjes in 1 ½  uur gaarstoven.
  • Intussen laat de bruine bonen uitlekken. Schep rode paprika en bonen door het vleesmengsel. Stoof nog 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Aan tafel crème fraîche erop scheppen.
  • Lekker met een tomaten-avocadosalsa (zie hier het recept), maïschips en brood of basmatirijst.
    Salsa van tomaat en avocado

Voedingswaarde

Calorieën: 367kcal | koolhydraten: 23g | eiwit: 27g | vet: 19g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 81mg | vezels: 7g | suiker: 7g | vitamine C: 46mg