- 500 gram sucadelappen in blokjes
- 2 eetlepels olie
- 50 gram boter
- 2 uien fijngesnipperd
- 100 gram magere spekblokjes
- 1 eetlepel verse oregano fijngeknipt*
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 1 rode Spaanse peper fijngehakt
- 1 rode paprika in stukjes
- 200 ml runderbouillon van tablet
- 1 grote pot kidney bonen uitlekgewicht 500 gram
- 4 eetlepels crème fraiche
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een braadpan helft van olie en boter. Bak het vlees, in gedeelten, rondom bruin en schep uit de pan. Bak het in achtergebleven bakvet uien en spekblokjes in ca. 3 minuten goudbruin. Toevoegen: vleesblokjes, oregano, tomatenblokjes, komijn, knoflook, Spaanse peper en bouillon. Laat het vlees zachtjes in 1 ½ uur gaarstoven.
Intussen laat de bruine bonen uitlekken. Schep rode paprika en bonen door het vleesmengsel. Stoof nog 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Aan tafel crème fraîche erop scheppen.
Lekker met een tomaten-avocadosalsa (zie hier het recept), maïschips en brood of basmatirijst.
Calorieën: 367kcal | koolhydraten: 23g | eiwit: 27g | vet: 19g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 81mg | vezels: 7g | suiker: 7g | vitamine C: 46mg