- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ eetlepel suiker
- ½ theelepel zout
- 1 ei
- 400 ml melk
- 40 gram gesmolten roomboter + extra voor bakken
Meng het zelfrijzend bakmeel, suiker en zout in een kom. Voeg het ei en de melk toe. Klop het beslag met een handmixer (of garde) tot een glad beslag zonder klontjes. Roer, tot slot, de gesmolten boter erdoor.
Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Bestrijk de kuiltjes in de pan met boter. Spuit of lepel het beslag in de holletjes. (Je kunt het beslag ook een kleine maatbeker schenken, dat giet makkelijker).
Bak de poffertjes tot de bovenkant net is gestold, keer ze met een vork om en bak de andere kant bruin. Serveer lauwwarm met een klontje roomboter. Bestrooi met poedersuiker.
Voor een extra lekkere smaak: sprenkel nog wat citroensap over de poffertjes. Of serveer met een dot stijfgeslagen slagroom en frambozen.
Calorieën: 23kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 5mg | vezels: 0.4g | suiker: 1g