Ga terug
+ servings
Gevulde eieren van mijn moeder
Gevulde eieren van mijn moeder
Ouderwets gevulde eieren, volgens het recept van mijn moeder. Haar geheim: gebruik sandwichspread.
Aantal 20 stuks
Kook tijd 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 10 eieren
  • 2 volle eetlepels sandwichspread Heinz
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • zout versgemalen peper
  • milde kiemgroente AH

Instructies
 

  • Kook de eieren in ruim kokend water in 10 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit. Doe de dooiers in een kom. Voeg toe: sandwichspread, mayonaise, mosterd. Roer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper
  • Schep de eidooiermassa in een (weggooi) spuitzak (deze zijn ideaal!). Zet de halve eiwitten op een schaal. Vul met de eidooiermassa. Garneer met milde kiemgroente of andere cress.

Voedingswaarde

Calorieën: 32kcal | koolhydraten: 0.2g | eiwit: 3g | vet: 2g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 82mg | vezels: 0.002g | suiker: 0.1g