- 1 rode ui in halve ringen
- 1 komkommer in schijfjes
- 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 2 lente-uitjes in ringetjes
- 15 gram verse bladpeterselie
- 5 gram verse oregano*
- 6 eetlepel olijfolie
- zout versgemalen peper
- 600 gram kipfilethaasjes
- 1 eetlepel gyros kruidenmix
- 2 eetlepels olijfolie om te bakken
- 150 gram feta
- 20 gram rucola of sla
- peper en zout
Snijd de rode ui in halve ringen, de komkommer in schijfjes , halveer de kerstomaatjes, snijd de lente-uitjes in ringetjes en hak de peterselie en de oregano grof. Meng alles in een kom en roer er 4 eetlepels olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi met zout, peper en de Al-Andalus kruiden. Verhit in een ruime koekenpan 2 el olijfolie en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 5 minuten rondom goudbruin.
Snijd intussen de feta in blokjes. Schep de rucola door het groentemengsel. Verdeel over 4 borden, schep de kipreepjes erop en bestrooi met de feta. Garneer met wat blaadjes peterselie.
Calorieën: 475kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 35g | vet: 33g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 146mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 28mg