Ga terug
+ servings
Griekse kip salade met feta (koolhydraatarm)
Griekse salade met kip en feta
Zomerse maaltijdsalade op z’n Grieks. De kipfilet bak je in gyroskruiden en zijn heerlijk mals. Groene kruiden en feta maken het helemaal af.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 komkommer in schijfjes
  • 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 15 gram verse bladpeterselie
  • 5 gram verse oregano*
  • 6 eetlepel olijfolie
  • zout versgemalen peper
  • 600 gram kipfilethaasjes
  • 1 eetlepel gyros kruidenmix
  • 2 eetlepels olijfolie om te bakken
  • 150 gram feta
  • 20 gram rucola of sla
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in halve ringen, de komkommer in schijfjes , halveer de kerstomaatjes, snijd de lente-uitjes in ringetjes en hak de peterselie en de oregano grof. Meng alles in een kom en roer er 4 eetlepels olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi met zout, peper en de Al-Andalus kruiden. Verhit in een ruime koekenpan 2 el olijfolie en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 5 minuten rondom goudbruin.
  • Snijd intussen de feta in blokjes. Schep de rucola door het groentemengsel. Verdeel over 4 borden, schep de kipreepjes erop en bestrooi met de feta. Garneer met wat blaadjes peterselie.

Voedingswaarde

Calorieën: 475kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 35g | vet: 33g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 146mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 28mg