- 500 gram cherrytomaten gehalveerd
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 pak pizzadeeg koeling
- 200 gram passata of het potje tomatensaus dat bij het deeg zit
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1 burrata
- basilicum om te garneren
- zout en peper
Voor de pesto:
- 50 gram pijnboompitten
- 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 30 gram basilicum
- 100 ml extra vierge olijfolie
- sap van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 200 ℃. Meng 3/4 van de cherrytomaten met de balsamico azijn, olijfolie, knoflook, zout en peper. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Laat afkoelen. Laat de oven aanstaan en zet er een bakplaat in.
Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Maak de pesto door de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicum en olijfolie in een keukenmachine tot een glad geheel te mixen. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Rol het deeg af. Verdeel de tomatensaus, Parmezaanse kaas en de geroosterde en verse cherrytomaatjes over de pizzabodem. Maal voor extra smaak een beetje peper over de pizza. Schuif de pizza met bakpapier op de voorverwarmde bakplaat. Bak de pizza 15 minuten. Leg de burratabol in het midden en bak nog 2 minuten zodat de burrata op kan warmen.
Haal de pizza uit de oven en garneer met pesto, basilicum en eventueel extra Parmezaanse kaas.
Calorieën: 1278kcal | koolhydraten: 73g | eiwit: 39g | vet: 96g | verzadigd vet: 24g | cholesterol: 43mg | vezels: 6g | suiker: 22g | vitamine C: 49mg