Ga terug
+ servings
Fattoush met granaatappel uit het kookboek Nistisima van Georgina Hayden
Fattoush met granaatappel; een Libanese salade
Verfrissende Libanese salade uit het Midden-Oosten. Knapperige stukjes pitabrood maken het anders dan anders.
Aantal 4 personen
Kook tijd 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 pitabroodje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel oregano
  • zeezout versgemalen peper
  • 250 gram snoeptomaatjes verschillende kleuren
  • ½ komkommer
  • 3 lente-uitjes in ringetjes
  • 15 gram platte peterselie fijngehakt
  • 3 radijsjes in dunne plakjes
  • 100 gram kropsla of 1 kropje little gem
  • 1 theelepel sumak*

Dressing

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • ½ eetlepel granaatappelmelasse
  • ½ teentje knoflook

Instructies
 

  • Maak de dressing terwijl de pitabroodjes in de oven staan. Meng in een kommetje: citroensap, olijfolie en de granaatappelmelasse. Pel de knoflook, kneus het teentje met de zijkant van je mes en voeg toe aan de dressing. Breng royaal op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • Halveer de snoeptomaatjes. Snijd de komkommer overlangs (in de lengte) doormidden. Schep de zaadjes eruit en snijd de komkommer in stukjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd sla grof. Doe alle groente in een serveerschaal en meng met de dressing. Bestrooi met de geroosterde pitabroodjes, granaatappelpitjes en de sumak.

Notities

* Sumak is een citroenachtig specerij, te koop bij de Marokkaanse winkel.

Voedingswaarde

Calorieën: 70kcal | koolhydraten: 13g | eiwit: 3g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.2g | vezels: 2g | suiker: 3g | vitamine C: 18mg