Ga terug
+ servings
Tonijnspies met gremolata uit het kookboek Masterclass BBQ van Julius Jaspers
BBQ spies met tonijn en gremolata
Kort gemarineerde verse tonijn rijg je op een spies. Heel even grillen en klaar is Kees. Erbij Italiaanse gremolata die zorgt voor een ‘kick’!
Aantal 6 personen
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 5 minuten
25 minuten

Equipment

  • 6 (houten) spiesjes*

Ingrediënten
  

  • 6 takjes tijm gerist en daarna gesneden
  • 1 eetlepel grof gemalen peper
  • ½ biologische citroen sap en rasp
  • 100 ml olijfolie
  • 500 gram tonijn in blokjes van 5 cm

Gremolata

  • 1 biologische citroen
  • 15 gram peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Maak eerst de gremolata. Rasp met een fijne rasp (Microplane) de schil van de citroen. Hak de peterselie en de geplette knoflook zo fijn mogelijk. Meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • Meng in een kom een marinade van: tijm, peper, citroensap, citroenrasp en olijfolie. Snijd de tonijn in blokjes en schep erdoor. Laat ca. 5 minuten intrekken. Rijg de tonijn aan 6 spiesjes.
  • Steek de BBQ aan en breng op een temperatuur van 250 °C. Gril de tonijnspiesjes in ca. 2 minuten rondom net aan gaar. Bestrooi met zout.
  • Serveer aan tafel de tonijn met de gremolata.

Notities

TIP: Gebruik je spiesjes van bamboe, dan moet je die voordat je gaat rijgen minimaal een half uur in koud water leggen (helemaal onder), zodat ze minder snel in brand vliegen.

Voedingswaarde

Calorieën: 267kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 20g | vet: 19g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 32mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 18mg