Ga terug
+ servings
Japans voorgerecht: Tomaat en avocado sashimi uit het kookboek Izakaya van Tim Anderson
Sashimi van avocado
Plakjes avocado in een kruidige tomatensalsa. Door de limoen, ui en koriander doet dit denken aan guacomole.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 1/8 rode ui
  • 1 grote tomaat
  • ½ teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels ponzu*
  • ½ theelepel sesamolie
  • Zout
  • 1 avocado
  • ½ rode Spaanse peper in heel dunne ringetjes
  • 12 korianderblaadjes

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringetjes en leg in een kom met koud water. Voeg er een ijsblokje aan toe, waardoor de ui extra knapperig wordt en de rauwe-ui-smaak verdwijnt.
  • Schroei de tomaat aan alle kanten door deze met een tang boven de vlam ven het gasfornuis te houden, of leg de tomaat onder een heel hete grill en keer regelmatig (duurde bij mij zeker 15 minuten) tot het vel is geroosterd. Verwijder het vel en de kern en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
  • (Je kunt de tomaat ook inkruisen met een scherp mes en dan even onderdompelen in kokend water. Dan direct afspoelen onder koud stromend water en ontvellen).
  • Meng de tomatenblokjes en het sap met de knoflook, ponzu, sesamolie en het zout.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd elke helft in 6 plakjes. Leg de plakjes op een schaal, schep het tomatenmengsel erover. Laat de rode ui uitlekken en verdeel erover. Bestrooi met rode peper en de korianderblaadjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 186kcal | koolhydraten: 13g | eiwit: 3g | vet: 15g | verzadigd vet: 2g | vezels: 8g | suiker: 3g | vitamine C: 39mg