Hak eerst de citroengras samen met de ui klein, zodat het mes van de keukenmachine beter zijn werk kan doen. Doe alle ingrediënten voor de specerijenpasta in de kom van de keukenmachine of magimix. Pureer tot een fijne pasta. Misschien is je kom te klein, dan moet je dit in porties doen.
Snijd de kippendijen in repen van 2 cm breed en vervolgens in stukjes van 2,5 cm. Doe in een grote kom. Schep 150 gram specerijenpasta erdoor. Laat minimaal 4 à 5 uur marineren, maar het liefst een hele nacht in de koelkast.
Rijg de gemarineerde kip aan spiesjes, zo’n vijf of zes stukjes kip per spies. Besprenkel de kip met olie.
Steek de barbecue of Big Green Egg aan.
Gril de kipspiesjes ca. 5 minuten op hoge temperatuur en keer regelmatig, tot ze aan alle kanten geroosterd zijn. Je kunt hiervoor ook een grillpan gebruiken, maar zet dan wel alle ramen open, want er ontstaat veel rook (wat cruciaal is voor een goede saté!).
Serveer de saté met pindasaus, de komkommer en rode ui.
Notities
TIP: Je kunt de satés ook 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °c. leggen, alten afkoelen en à la minute nog even grillen. Heel handig als je veel gasten krijgt.