Ga terug
+ servings
Mosselen met ponzu uit het kookboek Eat This Fish van de Blend Brothers
Mosselen met ponzu
Verrassende combinatie van zilte mosselen met ponzu-dressing. Ponzu is een soort sojadressing uit Japan. Supercombi. Een gerecht dat in 10 minuten op tafel staat.
Aantal 2 personen
Kook tijd 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 kilogram super mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels ponzu
  • garnering: rode dahliabloemen

Instructies
 

  • Controleer je mosselen op schelpen die open staan, of al kapot zijn.
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan. Bak de mosselen even aan. Voeg de ponzu toe en dek af met een deksel. Laat ca. 5 minuten stomen, totdat alle mosselen zijn geopend.
  • Verdeel de mosselen over twee borden. Lepel de ponzusaus eroverheen. (Garneer met de bloemetjes).

Notities

Lekker met een stamppot rauwe andijvie (zie hier het recept, maar maak hem dan zonder de gehaktballetjes).

Voedingswaarde

Calorieën: 448kcal | koolhydraten: 19g | eiwit: 61g | vet: 12g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 143mg | vitamine C: 41mg