- 6 eieren
- ¾ rijpe avocado
- 5 druppels tabasco
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel uienpoeder
- 1 koffielepel mayonaise
- zout versgemalen peper
versiering
- 3 kerstomaatjes
- 1 takje peterselie
Breng in een steelpannetje water aan de kook. Kook de eieren ca. 7 minuten bijna hard. Haal ze uit het water en laat schrikken onder koud stromend water.
Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit. Doe de dooiers in een kom. Snijd een dun plakje van de bolle onderkant van ieder ei zodat de eieren een ‘voetje’ krijgen en daardoor niet zo snel omvallen.
Doe de eidooiers in een zeef en duw ze met de achterkant van een lepel erdoor. Prak de avocado in een andere kom fijn. Roer de tabasco en citroensap erdoor. Duw ook het avocadomengsel door de zeef. Meng eidooier met het avocadomengsel. Roer het uienpoeder erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Gebruik een lepel of spuitzak om de eieren te vullen. Snijd de kerstomaatjes in vieren . Garneer elk ei met een kwart tomaat en een toefje peterselie.
Calorieën: 57kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 3g | vet: 4g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 82mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg