Ga terug
+ servings
Eieren in pittige tomatensaus met kikkererwten uit het kookboek That sounds so good van Carla Lalla Music
Eieren in het vagevuur
Gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met kikkererwten. Bovenop een salsa van peterselie die zorgt voor verrassing. Een notige versie van Shakshuka.
Aantal 2 personen
Kook tijd 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout versgemalen peper
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik kikkererwten uitlekgewicht 265 gram, uitgelekt
  • 4 grote eieren
  • 50 gram platte peterselie
  • ½ citroen
  • ½ eetlepel sesamzaad geroosterd

Instructies
 

  • Snijd de teentjes knoflook in plakjes. Snijd de ui fijn. Verhit 3 eetlepels olie in een grote (ø 25 cm) koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de ui toe en roer ze door elkaar. Voeg zout, peper en chilivlokken toe en bak ca. 5 minuten tot de ui doorzichtig en langs de randen bruin is.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet ondertussen de kikkererwten af en roer ze door het ui-tomatenmengsel. Schenk er 250 ml water bij en breng dit al roerend zachtjes aan de kook.
  • Breek de eieren in de pan, zorg dat ze met voldoende tussenruimte langs de rand liggen. Bestrooi met zout. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en kook de eieren in ca. 5 minuten tot de dooiers zacht zijn.
  • Snijd intussen de peterselie grof en doe in een middelgrote kom. Pers de ½ citroen uit en sprenkel het sap over de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 1 eetlepel olijfolie en het sesamzaad toe. Meng voorzichtig door elkaar.
  • Schep de eieren en de saus op borden en leg de peterseliesalade erop. Lekker met brood en een salade met kerstomaat en lente-uitjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 354kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 23g | vet: 15g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 327mg | vezels: 11g | suiker: 2g | vitamine C: 51mg