- 120 gram ossenhaas of lendenbiefstuk of bavette
- 1½ eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- ½-1 eetlepel gochujang Koreaanse chilipasta, toko
- 2 theelepels honing
- 1 teentje knoflook fijngeraspt
- ½ theelepel sesamzaad
- 30 gram daikon of radijsjes in julienne
- 1/4 groene appel in julienne
- 5 cm komkommer in julienne
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- ½ lente-uitje fijn gesneden
- 1 eidooier
Leg het vlees 1-1½ uur in de diepvries, zodat het heel stevig en half bevroren is en je het makkelijk kunt snijden. Klop intussen de sesamolie met de sojasaus, de gochujang, de honing, de knoflook en het sesamzaad door elkaar.
Snijd het vlees zo dun mogelijk op de draad, leg de plakjes op elkaar en snijd ze opnieuw dun, zodat je dunne reepjes krijgt. Meng de reepjes met de saus, de daikon, en de appel. Zet afgedekt in de koelkast om te marineren (1 tot 24 uur).
Roer de komkommer door het vlees en schep alles in een schaaltje. Verdeel de pijnboompitten en lente-ui erover. Leg de eidooier in het midden. Serveer koud.
TIP
Je kunt eventueel ook de Koreaanse chilipasta vervangen door 2 eetlepels witte miso te mengen met 2 theelepels hete chilisaus. (Let op: geen zoete chilisaus gebruiken, maar bijvoorbeeld shiracha).
Calorieën: 230kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 13g | vet: 17g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 139mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 7mg