marinade
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- zout versgemalen peper
- 4 stukken zwaardvisfilet à 125 g
saus/garnituur
- 300 gram rode snoep-tomaatjes halveren
- 2 eetlepels kappertjes
- 75 gram zwarte olijven zonder pit
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
Vermeng citroensap met olijfolie, zout en paper in een platte schaal. Laat de zwaardvisfilets hierin ca. 30 minuten marineren. (Dit voorkomt dat ze straks te droog worden.)
Oven voorverwarmen op 225 °C. Leg de vis in een ovenschaal. Bedek met olijven, kappertjes, tomaten en knoflook. Bestrooi met zout en peper. Zet de vis ca. 20 minuten in de oven.
Garneer met de peterselie. Lekker met stokbrood, of gebakken krieltjes.
Calorieën: 229kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 26g | vet: 12g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 83mg | vezels: 2g | suiker: 2g | vitamine C: 11mg