ingevette springvorm Ø 20 cm, keukenmachine, bakpapier
Ingrediënten
150mlslagroom
3pandanbladerengeknipt, (Toko)
150gramdigestive biscuits
100gramSan Francisco biscuits naturel
2eetlepelsgeraspte kokos
50grampinda’s
150gramongezouten roombotergesmolten
snufjezout
200gramfijne kristalsuiker
1eetlepelpatentbloem
500gramMonchou of een andere roomkaasop kamertemperatuur
125gramzure roomop kamertemperatuur
½theelepelkurkema
7kaffir-limoenblaadjessteeltjes en nerf verwijderd, zeer fijngesneden, (Toko)
1vanillestokje of 2 theelepels vanille-aroma
3eierenM
Instructies
Verwarm de slagroom, een snufje zout en de pandanbladeren in een steelpan. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de smaken 30 minuten op elkaar inwerken.
Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe intussen de biscuits, kokos, pinda’s en een snufje zout in de kom van een keukenmachine en maal ze fijn. Schenk de gesmolten boter erbij en draai tot alles net gemengd is. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en langs de zijkanten van de springvorm en duw het stevig aan. Laat de bodem 30 minuten in de koeling uitharden.
Verwarm de oven voor tot 150 °C (elektrisch).
Meng in een kom de suiker met de patentbloem.
Doe intussen de roomkaas, zure room, kurkuma, kaffir-limoenblaadjes, vanille, het suikerbloemmengsel en de eieren in de schone kom van een keukenmachine. Zeef de slagroom en voeg toe aan het mengsel in de keukenmachine. Maal het roomkaasmengsel glad. Haal de koekbodem uit de koeling en schenk de vulling erop.
Bak de cheesecake in het midden van de oven ongeveer 60 minuten tot de cake net gaar is (de vulling wiebelt nog een beetje). Draai de oven uit en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet de cake daarna in de koeling voor minimaal 8 uur voordat je hem serveert.
Notities
TIP:
Heb je geen keukenmachine? Doe de ingrediënten voor de koekbodem in een hersluitbare diepvrieszak en plet met een deegroller alles tot fijne kruimels. De ingrediënten voor de vulling kun je ook met een handmixer mengen.