- 1 blik kokosroom 400 ml, met 25% vet
- 150 ml amandelmelk ongezoet
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel rozenwater of oranjebloesemwater
- 25 gram maïzena
- 50 gram gemengde ongezouten noten amandelen, pistachenoten, hazelnoten
- 4 eetlepels granaatappelsiroop grenadine
- 1 eetlepel granaatappelmelasse
- 1 eetlepel kokosrasp
Breng de kokosroom met de helft van de amandelmelk en de suiker aan de kook. Klop intussen de rest van de amandelmelk, het rozenwater, de maizena en een snufje zout tot een glad papje. Giet dit bij de hete kokosroom en laat al roerend binden tot een dikke vla.
Als je de warme vla nu over glazen verdeelt, bestrooit met kaneel en garneert met nootjes heb je sachlab, het drankje dat malabi ’s winters van zijn troon stoot. Verdeel voor malabi de vla over 4 glaasjes en dek meteen af met vershoudfolie (om een velletje te voorkomen op de pudding). Of gebruik jam- of weckpotjes die je gelijk kunt sluiten. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Rooster de nootjes in een droge koekenpan totdat ze beginnen te kleuren. Hak ze grof. Roer de siroop en melasse door elkaar.
Schenk de siroop over de glaasjes malabi, Bestrooi met noten en kokos.
Calorieën: 157kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 2g | vet: 7g | verzadigd vet: 1g | vezels: 1g | suiker: 13g | vitamine C: 1mg