Ga terug
+ servings
Tiramisu; het traditionele dessert van Italië
Perfecte Tiramisu
‘Tira mi su’ betekent ‘pep me op’  en dat gebeurt wanneer je de crème ook nog iets lift met cognac. Bovendien supereenvoudig om te maken.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 25 minuten
Kook tijd 3 uur

Equipment

  • mixer, schaal (inhoud 1 ½ liter) of springvorm ø 18cm, espressomachine

Ingrediënten
  

  • 3 sterke espresso à 50 ml
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pak lange vingers (ca. 24 stuks) afhankelijk van je schaal
  • 30 gram bittere chocolade gemalen in keukenmachine

Instructies
 

  • Begin met het zetten van de espresso’s. Meng met de cognac. Schenk over in een beker of hoog kopje. Zet apart.
  • Eieren splitsen. (Klop eerst het eiwit, en daarna de dooiers dan hoef je de gardes niet schoon te maken.) Klop één eiwit met 1 eetlepel suiker met de mixer stijf. (Het andere eiwit wordt niet gebruikt.)
  • Daarna in een andere kom de twee eidooiers met de rest van suiker in ca. 5 minuten tot een crème kloppen. Meng met de mixer de mascarpone erdoor tot het een glad mengsel wordt.
  • Klop in een derde kom de slagroom met de vanillesuiker stijf. Roer eidooier-crème en stijfgeslagen eiwit erdoor. Zorgvuldig omscheppen zodat er geen lucht verloren gaat.
  • Dompel de lange vingers een voor een even onder in de espresso en bedek dan de bodem van de schaal. Schep helft van mascarponemengsel erop en strijk uit. Bestrooi met de helft van de geraspte chocolade. Vervolgens op dezelfde manier nog een laag lange vingers en dan de rest van het mascarponemengsel. Zet de schaal minstens 3 uur in de koelkast, waardoor de crème opstijft en de lange vingers het vocht kunnen opnemen.
  • Vlak voor het serveren bestrooien met de rest van de geraspte chocolade.

Voedingswaarde

Calorieën: 508kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 9g | vet: 37g | verzadigd vet: 22g | cholesterol: 208mg | vezels: 1g | suiker: 14g | vitamine C: 1mg