Ga terug
+ servings
Romige laagjesdessert
Romig Paasdessert in een glaasje
Simpel, snel en oogverblindend. Een dessert dat bestaat uit 3 laagjes: zomerfruit, romige mascarpone en krokante koekjes. Succes gegarandeerd!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten

Equipment

  • deegroller

Ingrediënten
  

  • 1 pakje diepvries zomerfruit à 250 gram
  • 4 eetlepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ½ limoenschil geraspt
  • 100 gram volkorenkoekjes

Instructies
 

  • Doe het diepvries-fruit in een pan en laat dit op zacht vuur ontdooien tot een saus. Roer 2 eetlepels suiker erdoor. Laat afkoelen.
  • Doe mascarpone en slagroom in een kom. Klop met een garde tot een crème. Roer 2 eetlepels suiker, 2 zakjes vanillesuiker en de limoenschil erdoor.
  • Doe de koekjes in een plastic zakje en stamp ze fijn met een deegroller. Verdeel over 4 kleine glaasjes: zomerfruit, mascarponecrème en de verkruimelde koekjes. Serveer direct.

Voedingswaarde

Calorieën: 557kcal | koolhydraten: 34g | eiwit: 7g | vet: 44g | verzadigd vet: 25g | cholesterol: 91mg | vezels: 2g | suiker: 20g | vitamine C: 5mg