Ga terug
+ servings
Bloemkoolsoep met cashewnoten en koriander uit het kookboek Soep Bouillon Brood van Rachel Allen
Bloemkoolsoep met cashewnoten
Fluwelige dikke soep met complexe interessante smaak. Geschikt als voor-, lunch- of maaltijdsoep.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 35 minuten

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram uien in stukken
  • 4 grote tenen knoflook in stukken
  • 100 gram ongezouten cashewnoten ongebrand
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 1 ¼ liter groente- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels fijngesneden koriander 15 gram
  • zout en versgemalen peper

topping

  • 35 gram cashewnoten geroosterd

Instructies
 

  • Begin met de bloemkool. Verwijder de buitenste groene bladeren en gooi ze weg, bewaar een paar kleinere bladeren dicht bij de bloemkool, en snijd de onderkant van de stronk en gooi die weg. Snijd de bloemkool in plakken en daarna alles in stukken: de roosjes, stelen en overgebleven bladeren. Leg een handje bloemroosjes apart voor de garnering.
  • Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur. Voeg toe: bloemkool, ui, knoflook, cashewnoten en kurkuma toe. Breng de groenten op smaak met flink wat zout en peper (deze soep moet met zorg worden gekruid, anders kan hij flauw smaken).
  • Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en smoor de groenten ca. 20 minuten, of tot ze gaar zijn. Roer regelmatig door.
  • Rooster de cashewnoten voor de topping terwijl de groenten smoren. Schep de cashewnoten in een droge koekenpan op matig vuur en bak ze in 4 minuten goudbruin. Hak de cashewnoten grof en zet ze aan de kant.
  • Schenk de bouillon bij de groenten, breng aan de kook en pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de achtergehouden bloemkoolroosjes toe en kook ze in ca. 5 – 10  minuten zachtjes beetgaar. Voeg het citroensap, de koriander en, indien nodig, meer zout en peper toe. De soep moet fluweelzacht zijn.
  • Serveer de soep direct of verwarm hem opnieuw. Bestrooi aan tafel met de geroosterde cashewnoten.

Voedingswaarde

Calorieën: 172kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 6g | vet: 11g | verzadigd vet: 2g | vezels: 4g | suiker: 4g | vitamine C: 50mg