- 1 bloemkool in roosjes
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 rode ui in dunne ringen
- 200 gram doperwten diepvries
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel zeezoutvlokken
- 2 eetlepels olie
- 4 dikke kabeljauwhaas filets à 150 gram
- 4 theelepels Bengaals of grove mosterd
Erbij
- Volle yoghurt en basmatirijst
Verwarm de oven op 200 °C.
Haal de slechte bladeren van de bloemkool. Mooie bloemkoolbladeren kun je wel gebruiken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Leg op de bakplaat: bloemkool, bloemkoolbladeren, kerstomaatjes, ui en doperwten. Schep om met de specerijen, zeezoutvlokken en olie. Spreid alles uit, zodat je maar één enkele laag op de bakplaat ligt.
Smeer elke visfilet in met 1 theelepel mosterd. Leg de kabeljauw op de groenten. Zet de bakplaat in de oven en bak in ca. 25 minuten totdat de kabeljauw net gaar is.
Dien op met yoghurt en rijst.
Calorieën: 230kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 33g | vet: 2g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 65mg | vezels: 7g | suiker: 8g | vitamine C: 107mg