Ga terug
+ servings
Pompoen uit de oven met linzen met dukkah
Pompoen met linzen van de bakplaat
Supersimpel pompoen gerecht met linzen uit de oven. Smaakmakers zijn dukkah en granaatappel.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 50 minuten
1 uur 5 minuten

Equipment

  • grote braadslede

Ingrediënten
  

  • 1 fles pompoen à 1 kg
  • 2 rode uien in partjes
  • 1 blik bruine linzen uitlekgewicht 265 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels granaatappel melasse
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 250 gram kerstomaatjes

Dressing

  • 1 bakje Griekse yoghurt à 150 gram
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse

Topping

  • 2 eetlepels dukkah
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes
  • verse muntblaadjes (of dille)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen, verwijder de pitjes en snijd in blokjes van 1,5 cm (flespompoen hoef je niet te schillen). Doe in de braadslede: pompoen, rode ui-partjes en linzen. Schep door elkaar. Z
  • Meng in een kommetje: 2 eetlepels granaatappelmelasse, 2 eetlepels olijfolie, knoflook, 1 theelepel zeezout en 1 theelepel chilivlokken. Roer door het pompoenmengsel in de braadslede. Verdeel de kerstomaatjes erover. Zet de braadslede in de oven en bak ca. 50 minuten tot de pompoen gaar is.
  • Roer intussen Griekse yoghurt en 2 eetlepels granaatappel melasse door elkaar. Breng op smaak met zout. Schep de dressing over de groenten als ze uit de oven komen. Bestrooi met dukkah, granaatappeltjes en munt.
    Dukkah maken, dat doe je zo

Voedingswaarde

Calorieën: 414kcal | koolhydraten: 80g | eiwit: 25g | vet: 2g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 2mg | vezels: 27g | suiker: 13g | vitamine C: 75mg