Ga terug
+ servings
Coquilles van knolselderij uit het kookboek Elke dag feest Vegan van Maartje Borst
Vegan ‘coquilles’ met béarnaisesaus
Beetgare plakjes knolselderij met een romige lichtzure saus met dragon. Knapperige zeekraal zorgt voor bite. Chique vegan voorgerecht voor de feestdagen.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kleine knolselderij in dikke plakken van ca. 3 cm dik
  • 50 gram plantaardige bakboter
  • 2 takjes dragon
  • 1 teen knoflook geplet
  • zout en peper naar smaak
  • 1 portie bearnaisesaus ZIE hier het recept
  • 50 gram zeekraal
  • eetbare bloemetjes ter garnering

Instructies
 

  • Snijd rondjes van 4-5 cm uit de plakken knolselderij. Je wilt twee tot drie stuks per bordje kunnen serveren. Snijd in één kant van de rondjes met een scherp mesje een rasterpatroon.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de rondjes aan beide kanten in de boter tot ze mooi gekleurd zijn. Bak de takjes dragon en de geplette teen knoflook mee. Draai alle rondjes met de ingekerfde kant naar boven toe. Voeg 200 ml water toe. Breng royaal op smaak met zout en peper (je hebt zeker wel 1 theelepel zout nodig). Hiermee valt of staat de smaak van het gerecht. Laat het vocht helemaal inkoken op laag vuur. De rondjes nemen de boter op waardoor ze een heerlijke textuur krijgen. Als het vocht helemaal verdampt is (na 25-30 minuten), zijn de rondjes als het goed is perfect gegaard.
  • Maak intussen de béarnaisesaus, zie hier het recept. Vervang (als het recept vegan moet zijn de roomboter door plantaardige boter, en de eidooiers door 100 ml sojamelk!).
  • Breng een pannetje water aan de kook en blancheer de zeekraal enkele seconden. Giet af in een vergiet en spoel meteen na met koud water om het garingsproces te stoppen.
  • Schep 1 tot 2 eetlepels bearnaisesaus op de bordjes, Leg twee of drie knolselderijrondjes (met de ingekerfde kant naar boven) in de saus. Garneer met de zeekraal en eetbare bloemetjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 304kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 4g | vet: 24g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 5mg | vezels: 4g | suiker: 3g | vitamine C: 15mg