Ga terug
+ servings
Spicy dahl met mango en linzen uit het kookboek Vegan Comfort van Milou van de Will
Gele linzen stoofpot met mango
Linzenstoofpot met een knipoog naar de Indiase keuken. Hij smaakt lekker kruidig, pittig en zoet met een lekker bite van de linzen. Serveer met witte rijst en roergebakken spinazie.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten

Equipment

  • blender of hakmolen van de staafmixer

Ingrediënten
  

Kruidenpasta

  • 1 ui grofgesneden
  • 4 teentjes knoflook gepeld
  • 3 rode rawits zaadlijsten verwijderd en grofgesneden
  • 1 eetlepel gemberwortel geraspt
  • 1 eetlepel Hindoestaanse massala Chan’s massala rotikruiden
  • 1 theelepel gemalen kardamom
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels rijstolie

Linzenstoof

  • 500 gram verse mango in stukjes
  • Sap van ½ limoen
  • 175 gram gele linzen
  • 500 ml groentebouillon van tablet
  • 200 ml kokosroom 25% vet, toko

Instructies
 

  • Besprenkel de mango met het limoensap. Zet apart.
  • Doe alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een hakmolen of keukenmachine en pureer tot een fijne kruidenpasta.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan. Fruit de kruidenpasta ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg de gele linzen toe en schep door. Schenk de groentebouillon erbij. Breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de linzen in ca. 20 minuten op zacht vuur gaar worden. Roer af en toe door.
  • Voeg de kokosroom en de mango toe. Laat opnieuw aan de kook komen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met witte basmati-rijst en roergebakken spinazie met knoflook.

Voedingswaarde

Calorieën: 369kcal | koolhydraten: 55g | eiwit: 14g | vet: 12g | verzadigd vet: 10g | vezels: 16g | suiker: 22g | vitamine C: 99mg