Ga terug
+ servings
Griekse Keftedes met een twist uit Cyprus van Georgina Hayden
Griekse keftedes van vis
Deze verrassende Griekse gehakballetjes maak je niet van vlees, maar van vis. Heerlijk in combinatie met de romige saus van mosterd en dille! In 30 minuten op tafel!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten

Equipment

  • foodprocessor

Ingrediënten
  

  • ½ theelepel venkelzaad
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 100 gram verse broodkruimels
  • 600 gram witvisfilet kabeljauw, schelvis, koolvis
  • 2 eieren
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 lente-uitjes in ringetjes
  • 2 theelepels Franse mosterd
  • 400 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ bosje dille

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200℃. Maak het venkelzaad fijn in een vijzel en schep het in de foodprocessor. Voeg de peterselie en het broodkruim toe en pulseer een paar keer. Snijd de vis in stukken en voeg ze toe. Pulseer tot alles gemengd is. Breek de eieren erboven en voeg zout en peper toe. Pulseer opnieuw tot alles goed gemengd is. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een grote ovenbestendige hapjespan. Bak de visballetjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin en krokant. Schep ze op een bord.
  • Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde koekenpan. Bak de knoflook en lente-ui 3 minuten op laag vuur en roer dan de mosterd, crème fraîche en 1 dl water erdoor. Breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de visballetjes in de saus en bestrooi met kappertjes. Zet de pan 10 minuten in de oven.
  • Hak de dille fijn. Neem de pan uit de oven en verdun de saus zo nodig met nog wat heet water. Bestrooi met dille. Lekker met platbrood of pitabrood en een salade.