- 2 grote rode grapefruits
- 2 rijpe avocado’s
- sap van ½ citroen
- 1 theelepels anijszaad
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels ketchup
- 1 eetlepel cognac
- 250 gram radicchio de Treviso roodlof
- 20 gram gari sushigember
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 40 gram pijnboompitten licht geroosterd
Schil de grapefruits met een scherp mes. Doe dit royaal, zodat het vruchtvlees bloot komt te liggen. Snijd de partjes los door met het mes langs de vliezen te snijden. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes en besprenkel die met citroensap. Bestrooi met een snuf zout.
Rooster voor de cocktailsaus het anijszaad kort in een droge pan totdat het geurt. Wrijf fijn in de vijzel en meng in een kommetje met de mayonaise, ketchup, cognac en flink wat versgemalen peper tot een sausje. Breng op smaak met een snuf zout.
Snijd de harde aanzet van de stronkjes radicchio weg. Trek de blaadjes los en verdeel over een grote schaal. Bedek met de grapefruitpartjes en plakjes avocado. Snijd de gari in reepjes en voeg toe aan de salade. Besprenkel met de cocktailsaus. Voeg als laatste de bieslook en pijnboompitten toe.
Calorieën: 335kcal | koolhydraten: 26g | eiwit: 5g | vet: 26g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 1mg | vezels: 10g | suiker: 10g | vitamine C: 54mg