- 1 zakje wijnzuurkool à 500 gram
- 3 runderbouillontabletten
- 1 eetlepel olie
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 1 ui in halve ringen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder mild
- ½ theelepel karwijzaad
- 2 grote geschilde aardappelen, in blokjes
- ½ grove rookworst à 280 gram in plakjes
- 4 eetlepels crème fraîche
Doe de zuurkool in een pan. Voeg 500 ml water en 1 runderbouillontablet toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
Verhit intussen in een soeppan 1 eetlepel olie. Bak de spekblokjes in ca. 5 minuten op middelhoog vuur uit. Voeg de ui toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg toe: tomatenpuree, paprikapoeder, karwijzaad, 1 liter water en 2 runderbouillontabletten. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de zuurkool met vocht en de aardappelblokjes toe. Laat in ca. 20 minuten zachtjes gaarkoken. Voeg de worstplakjes toe en kook ca. 10 minuten mee. Verdeel over 4 soepkommen en schep er een lepel crème fraîche op. Lekker met roggebrood met kaas of zult.
Calorieën: 344kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 13g | vet: 22g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 60mg | vezels: 6g | suiker: 4g | vitamine C: 35mg