Ga terug
+ servings
Oostenrijkse zuurkoolsoep met rookworst
Oostenrijkse zuurkoolsoep met rookworst
Heerlijk gevulde maaltijdsoep op basis van zuurkool en rookworst. Dot crème fraîche maakt het romig.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
40 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 zakje wijnzuurkool à 500 gram
  • 3 runderbouillontabletten
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder mild
  • ½ theelepel karwijzaad
  • 2 grote geschilde aardappelen, in blokjes
  • ½ grove rookworst à 280 gram in plakjes
  • 4 eetlepels crème fraîche

Instructies
 

  • Doe de zuurkool in een pan. Voeg  500 ml water en 1 runderbouillontablet toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Verhit intussen in een soeppan 1 eetlepel olie. Bak de spekblokjes in ca. 5 minuten op middelhoog vuur uit. Voeg de ui toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg toe: tomatenpuree, paprikapoeder, karwijzaad, 1 liter water en 2 runderbouillontabletten. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de zuurkool met vocht en de aardappelblokjes toe. Laat in ca. 20 minuten zachtjes gaarkoken. Voeg de worstplakjes toe en kook ca. 10 minuten mee. Verdeel over 4 soepkommen en schep er een lepel crème fraîche op. Lekker met roggebrood met kaas of zult.

Voedingswaarde

Calorieën: 344kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 13g | vet: 22g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 60mg | vezels: 6g | suiker: 4g | vitamine C: 35mg