Ga terug
+ servings
Camembert uit de oven met prei uit het kookboek Ovenschotels van Wim Ballieu
Camembert uit de oven met portobello en prei
Simpel om te maken: je laat een hele Camembert smelten in de oven. Portobello, prei en hazelnoten maken het geheel helemaal af. Stokbrood en een salade erbij is noodzakelijk!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 20 minuten
35 minuten

Equipment

  • quichevorm (ø 30cm)

Ingrediënten
  

  • 6 portobello’s grote paddenstoelen, gehalveerd
  • 1 doosje Camembert à 250 gram
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels prei
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 stokbrood

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de camembert in het midden van een ronde ovenschaal of quichevorm (Omdat sommige camemberts nogal vloeibaar worden als je ze verhit, kan je ze eventueel in het houten bakje laten of in een kleine ovenschaal doen.)
  • Haal de steeltjes uit de portobello’s. Hak de steeltjes fijn.
  • Halveer de hoeden van de portobello (anders passen ze niet goed rondom de Camembert) Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de portobello’s en kruid met versgemalen peper. Leg ze in de ovenschaal rond de camembert.
  • Snijd de prei in dunne ringen. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de preiringetjes met de steeltjes van de paddenstoelen ca. 5 minuten. Hak intussen de hazelnoten fijn en doe ze bij de prei. Verdeel over de portobello’s in de ovenschaal.
  • Druppel wat honing over de portobello’s. Zet ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Lekker met stokbrood en een grote salade met kerstomaat, avocado, olijven en halfhard gekookt ei.

Voedingswaarde

Calorieën: 331kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 18g | vet: 24g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 45mg | vezels: 4g | suiker: 6g | vitamine C: 6mg