- 6 portobello’s grote paddenstoelen, gehalveerd
- 1 doosje Camembert à 250 gram
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 stengels prei
- 50 gram hazelnoten
- 1 eetlepel honing
- 1 stokbrood
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de camembert in het midden van een ronde ovenschaal of quichevorm (Omdat sommige camemberts nogal vloeibaar worden als je ze verhit, kan je ze eventueel in het houten bakje laten of in een kleine ovenschaal doen.)
Haal de steeltjes uit de portobello’s. Hak de steeltjes fijn.
Halveer de hoeden van de portobello (anders passen ze niet goed rondom de Camembert) Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de portobello’s en kruid met versgemalen peper. Leg ze in de ovenschaal rond de camembert.
Snijd de prei in dunne ringen. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de preiringetjes met de steeltjes van de paddenstoelen ca. 5 minuten. Hak intussen de hazelnoten fijn en doe ze bij de prei. Verdeel over de portobello’s in de ovenschaal.
Druppel wat honing over de portobello’s. Zet ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker met stokbrood en een grote salade met kerstomaat, avocado, olijven en halfhard gekookt ei.
Calorieën: 331kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 18g | vet: 24g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 45mg | vezels: 4g | suiker: 6g | vitamine C: 6mg