Ga terug
+ servings
Vis en papillotte
Slanke kabeljauw en papillotte
Kabeljauw en papillotte; dat betekent vis inpakken in bakpapier met groenten en smaakmakers. Resultaat: lichtverteerbaar, puur en slank. Bovendien snel klaar!
Aantal 2 personen
Voorbereiding 30 minuten

Equipment

  • 2 vellen bakpapier, blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 citroen
  • 200 gram sperziebonen of haricots verts
  • 16 kerstomaatjes
  • 2 theelepels boter
  • 2 stevige witvisfilets 250 gram
  • zeezout en zwarte peper
  • theelepel gedroogde tijm
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de citroen. Pers de ene helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Blancheer 2 minuten ze in ruim kokend water met zout. Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken. Halveer de kerstomaatjes.
  • Smelt de boter. Leg op het midden van elk vel bakpapier een bergje sperziebonen. Leg de visfilets erop. Bestrijk ze met gesmolten boter. Leg de tomaatjes erom heen. Bestrooi alles met zout, peper en tijm. Leg de plakjes citroen op de vis. Vouw de vellen bakpapier tot goed gesloten pakketjes. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 10-12 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is.
  • Pureer intussen de basilicum met de knoflook, pijnboompitten, olijfolie en ½ eetlepel citroensap in de blender of foodprocessor. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Haal de pakketjes uit de oven en laat nog 1 minuut rusten. Schuif de inhoud van de pakketjes op twee borden en verdeel de pesto erover. Lekker met gekookte krieltjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 192kcal | koolhydraten: 19g | eiwit: 26g | vet: 3g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 54mg | vezels: 6g | suiker: 8g | vitamine C: 75mg