Ga terug
+ servings
Bloemkoolrijst risotto met garnalen uit Echt Eten van Pascale Naessens
Risotto met garnalen (koolhydraatarm)
Snel, makkelijk en overheerlijke risotto. Gemaakt van bloemkoolrijst en kokosmelk. Grote garnalen zorgen voor de bite.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 12 grote garnalen of 1 zak wokgarnalen à 300 gram (rauw & gepeld, diepvries)
  • 1 zak bloemkoolrijst 400 gram
  • 6 limoenblaadjes toko
  • 300 ml kokosmelk*
  • zout versgemalen peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 10 sprietjes verse bieslook

Instructies
 

  • Snijd knoflook fijn. Ontdooi de garnalen in een bak met koud water als je ze uit de diepvries komen.
  • Doe in een diepe pan: knoflook, bloemkoolrijst, limoenblaadjes, kokosmelk, zout en peper. Breng aan de kook en laat op zacht vuur in ca. 10 minuten de bloemkool gaar worden. (voeg zonodig extra kokosmelk toe als de massa te droog wordt.)
  • Verhit intussen in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de garnalen in ca. 2 minuten tot ze licht roze zijn. Bestrooi met ras el hanout, zout en peper. Wentel de garnalen goed door de kruiden zodat ze egaal kleuren.
  • Roer vlak voor het opdienen de azijn erdoor en laat nog even stoven. Haal pan van het vuur en roer de mascarpone erdoor. Verdeel over 2 voorverwarmde diepe (pasta)borden. Schik de garnalen erop. Bestrooi met fijngeknipte verse bieslook.
  • Lekker met broccoli, of salade met kerstomaat, avocado en olijven.

Voedingswaarde

Calorieën: 488kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 37g | vet: 34g | verzadigd vet: 29g | cholesterol: 243mg | vezels: 4g | suiker: 4g | vitamine C: 101mg