- 1 eetlepel boter of margarine
- 500 gram sucadelappen op kamertemperatuur in blokken 4x4 cm
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 2 uien gesnipperd
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel zoete paprikapoeder
- ½ liter vleesfond potjes à 380 gram
- 1 dessertlepel karwijzaad
- 1 eetlepel gedroogde majoraan
- zout en peper naar smaak
- 1 grote winterpeen in grove stukken (300 gram)
- 3 vastkokende aardappels geschild in blokjes (300 gram)
- 1 groene paprika in dunne repen
Bestrooi met vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het rundvlees (in gedeelten) al omscheppend aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak deze al omscheppend ca. 3 minuten mee. Daarna de tomatenpuree erdoor roeren en kort meebakken. Paprikapoeder eroverheen strooien en doorroeren en dan de bouillon, karwijzaad en majoraan toevoegen. Breng aan de kook en laat afgedekt ca. 2 uur zachtjes sudderen.
Snijd intussen de winterwortel en aardappel in blokjes. Voeg toe aan het vleesmengsel en laat nog ca. 20 minuten afgedekt meestoven. Breng op smaak met zout en peper.
Op het laatst de paprikarepen toevoegen en ca. 10 minuten meestoven. De paprika moet lekker knapperig blijven. Naar wens de stoofpot binden met een maïzena-papje.
Lekker met kruimig gekookte aardappelen en rodekool.
Calorieën: 368kcal | koolhydraten: 42g | eiwit: 34g | vet: 7g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 78mg | vezels: 7g | suiker: 8g | vitamine C: 64mg