Ga terug
+ servings
Hertenfilet met morillesaus
Hertenfilet met romige morillesaus
Wil je snel klaar zijn met de kerst. Dit wildrecept met hertenfilet staat in een mum van tijd op tafel. Het enige waar je aan moet denken is de gedroogde morilles op tijd in de port zetten.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 2 uur

Ingrediënten
  

  • 200 ml rode ruby port
  • 20 gram morilles gedroogd
  • 250 ml slagroom
  • zout versgemalen peper
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 4 herten-rugfilets à 125 gram of hertenbiefstukjes

Instructies
 

  • Breng in een steelpan de rode port aan de kook. Haal van het vuur en laat de morilles ca. 2 uur wellen in de rode port. Breng opnieuw aan de kook. Voeg de slagroom toe en laat de saus ca. 10 – 15 minuten inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • Haal het vlees ca. 10 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrooi de hertenfilets met zout en peper. Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak de hertenfilets ca. 2 minuten per zijde (tijd is afhankelijk van het gewicht en dikte van het vlees, vraag anders advies in de winkel). Haal uit de oven en leg het vlees ca. 3 minuten in de oven, zodat de binnenzijde goed doorwarmt. Neem uit de oven, verpak in aluminiumfolie en laat nog enkele minuten rusten.
  • Verwarm intussen de saus. Verdeel de saus over 4 voorverwarmde borden. Leg de tournedos in de saus en bestrooi met zout en extra grof gemalen peper. Lekker met verse pasta en groene salade met sperziebonen.

Voedingswaarde

Calorieën: 487kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 39g | vet: 26g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 184mg | vezels: 1g | suiker: 4g | vitamine C: 1mg