- 350 gram kleine witte champignons
- 4 takjes verse dragon blaadjes fijngehakt
- 2 takjes platte peterselie fijngehakt
- 3 kleine teentjes knoflook uit de knijper
- zout versgemalen peterselie
- 100 gram roomboter
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak de champignons schoon met keukenpapier (niet wassen) en draai de stronkjes uit de hoed. Leg in elk souffépotje 3-4 champignonhoedjes.
Doe in de kom van de keukenmachine (of Magimix): rest van de champignons, uitgeperste knoflook, fijngehakte dragon en peterselie. Hak fijn met de pulseknop van de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de soufflépotjes.
Verdeel de boter in 6 porties en leg in elke potje een flinke klont. Zet de potjes ca. 15 tot 20 minuten in de oven. Serveer bloedheet, met stokbrood.
Calorieën: 135kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 2g | vet: 14g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 36mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg