Ga terug
+ servings
Champignons à l’escargot
Simpel te maken voorgerechtje uit de oven van paddenstoelen in kruidenboter.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 30 minuten

Equipment

  • 6 ovenvaste soufflépotjes (inh. 150 ml), ingevet

Ingrediënten
  

  • 350 gram kleine witte champignons
  • 4 takjes verse dragon blaadjes fijngehakt
  • 2 takjes platte peterselie fijngehakt
  • 3 kleine teentjes knoflook uit de knijper
  • zout versgemalen peterselie
  • 100 gram roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak de champignons schoon met keukenpapier (niet wassen) en draai de stronkjes uit de hoed. Leg in elk souffépotje 3-4 champignonhoedjes.
  • Doe in de kom van de keukenmachine (of Magimix): rest van de champignons, uitgeperste knoflook, fijngehakte dragon en peterselie. Hak fijn met de pulseknop van de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de soufflépotjes.
  • Verdeel de boter in 6 porties en leg in elke potje een flinke klont. Zet de potjes ca. 15 tot 20 minuten in de oven. Serveer bloedheet, met stokbrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 135kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 2g | vet: 14g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 36mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg