Ga terug
+ servings
Venkelsoep met coquille
Romige venkelsoep met coquille
Heerlijke romige soep op basis van venkel. Garnering met een coquille zorgt voor een chique effect.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 45 minuten

Equipment

  • 4 mokkakopjes, bakpapier, grillpan, houten satéstokjes

Ingrediënten
  

  • 25 gram roomboter
  • 1 grote venkelknol
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels pastis
  • 50 ml slagroom
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 4 coquilles

Instructies
 

  • Snijd de venkel in reepjes (bewaar wat van het venkelgroen). Smelt 25 gram boter in een pan, en roer de venkel door. Dek de venkel af met een stuk natgemaakt bakpapier (op de groente in de pan leggen) en smoor de venkel ca. 15 minuten heel zachtjes op laag vuur (laat de venkel niet bruin kleuren).
  • Haal bakpapier eraf en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten heel zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de pastis en slagroom erdoor en verwarm tot het bijna kookt.
  • Halveer intussen de plakjes ontbijtspek in de lengte. Leg een reepje ontbijtspek rondom de coquille. Steek elke coquille aan een houten satéstokje. Verhit een grillpan tot gloeiendheet. Bak de coquilles ca. 1 minuut aan elke kant tot er mooie grillstrepen op staan.
  • Schep de soep in mokkakopjes. Garneer met wat venkelgroen. Leg het satéstokje met de coquille op het kopje.

Voedingswaarde

Calorieën: 122kcal | koolhydraten: 5g | eiwit: 3g | vet: 11g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 35mg | vezels: 2g | suiker: 1g | vitamine C: 6mg