Ga terug
+ servings
Pasta pesto met haricots verts en aardappel
Pasta pesto met haricots verts en aardappel
Italiaanse klassieker met kleine twist: pasta pesto met haricots verts en aardappel. Vegetarisch en héél snel klaar. In 25 minuten op tafel.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten

Equipment

  • keukenmachine of bakje van staafmixer

Ingrediënten
  

Pesto

  • 30 gram pijnboompitten
  • 25 gram witte amandelen
  • 60 g verse basilicum ca. 1 ½ plant
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 6 el Parmezaanse kaas geraspt (65 gram)
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • zout versgemalen peper
  • ¼ theelepel citroenrasp

Pasta

  • 300 gram linguine pasta gedroogd, kooktijd 10 – 11 minuten
  • 200 gram vastkokende aardappel geschild en in blokjes 1 cm
  • 150 gram haricots verts
  • extra Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Het is mooi als je pesto helder groen van kleur is. Leg de basilicumblaadjes daarom even in ijskoud water met ijsblokjes.
  • Verhit een droge koekenpan. Rooster de pijnboompitten en amandelen lichtbruin. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine. Draai de machine, gebruik de pulseknop, tot een stevige saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
  • Breng intussen een grote pan met ruim water en zout aan de kook. Voeg de linguine toe en kook ca. 3 minuten. Even roeren en voeg dan de aardappelblokjes en haricots verts toe. Opnieuw aan de kook laten komen en in nog 7 minuten alles gaar en de pasta al dente koken. Afgieten (bewaar een kopje kookwater).
  • Doe de linguine terug in de pan. Meng de pesto erdoor. (Misschien voor de smeuïgheid nog een paar eetlepels kookwater erdoor roeren.).  Verdeel over 4 voorverwarmde pastaborden. Direct opdienen.
  • Bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas.
    Lekker met een groene salade met kerstomaatjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 644kcal | koolhydraten: 69g | eiwit: 15g | vet: 35g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 1mg | vezels: 5g | suiker: 4g | vitamine C: 12mg