Ga terug
+ servings
Spaghetti met andijvie uit het kookboek Vegetalia van Luna Trapani
Spaghetti con scarola
Snel spaghetti gerecht met geroerbakte andijvie, groene olijven en zoete rozijnen. Onverwacht aantrekkelijk pastagerecht waarin je vis of vlees niet mist.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels gele rozijnen, weken in warm water en uitgelekt (25 gram)
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • 350 gram spaghetti
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 gram andijvie in reepjes gesneden
  • 2 grote knoflooktenen gesnipperd
  • 1 rode Spaanse peper fijngehakt
  • 15 groene olijven ontpit en gehalveerd
  • zout en peper

Instructies
 

  • Begin met de rozijnen in een kommetje met warm water te zetten en laat ca. 20 - 30 minuten weken. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten lichtbruin. Zet apart. Snijd (als je een krop andijvie gebruikt) de andijvie in reepjes.
  • Breng voor de spaghetti in een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta in ca. 10 minuten al dente.
  • Verhit intussen in een hapjespan de olijfolie op hoog vuur. Doe de andijvie in de pan en roerbak even totdat de andijvie een beetje is geslonken. Voeg dan de knoflook, rode peper, olijven en rozijnen toe
  • Roerbak ca. 10 minuten op hoog vuur.
  • Roer dan de gekookte pasta erdoorheen. Verdeel de spaghetti over vier voorverwarmde pastaborden. Garneer met de pijnboompitten. Zet een fles extra vergine olijfolie op tafel en sprenkel dit over de spaghetti. Lekker met een tomatensalade met avocado.

Voedingswaarde

Calorieën: 380kcal | koolhydraten: 70g | eiwit: 13g | vet: 5g | verzadigd vet: 1g | vezels: 6g | suiker: 4g | vitamine C: 22mg