- 350 gram groene asperges
- 1 rode ui in halve ringen
- 10 kerstomaatjes
- 1 volkoren pizzabodem rechthoekig of 2 ronde (AH)
- 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 4 eieren
- Handje rucola
- Peper uit de molen
Verwarm de oven voor op de temperatuur volgens verpakking op 220 °C of 240 °C. Snijd intussen 1 cm van de onderkant van de groene asperges, en snijd de asperges in stukken van 10 cm. Leg ze 3 minuten in kokend water. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd intussen de rode ui in halve ringen en de kerstomaatjes in plakjes.
Verdeel de asperges, rode ui en kerstomaatplakjes over de pizzabodems. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak de pizza (afhankelijk van de bodem die je hebt gekozen) in ca. 10 tot 15 minuten bruin en gaar.
Kook intussen de eieren in ca. 5 à 6 minuten half hard. Afspoelen onder stromend water. Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel ze over de gebakken pizza. Garneer met de rucola. Bestrooi met versgemalen peper.
Calorieën: 197kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 17g | vet: 11g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 181mg | vezels: 3g | suiker: 4g | vitamine C: 17mg