- 4 kleine friszure appels Granny Smith
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg ontdooid
- 2 eetlepels boter
- 4 eetlepels appelstroop
Erbij
- 4 bolletjes roomijs
- Poedersuiker
- Slagroom
Laat de bladerdeeg plakjes in ca. 10 minuten op het aanrecht ontdooien. Verwarm de oven op 180 °C. Smeer de bakvormpjes in met roomboter.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen (gebruik eventueel een appeldeler om nette partjes te maken). Snijd de appelpartjes in dunne schijfjes (2 à 3 mm). Verwarm in een pannetje de appelstroop zodat deze vloeibaar wordt. Verdeel dit over de bakvormpjes.
Leg de appelschijfjes dakpansgewijs in de appelstroop. Prik de bladerdeegplakjes in met een vork. Leg ze op de appelschijfjes en stop het teveel aan bladerdeeg om de appel in de vorm. Bak de tarte tatin ca. 20 minuten in de oven. Zet de oven de laatste 5 minuten de oven op 225 °C.
Laat de taartjes een beetje afkoelen (niet langer dan 10 minuten!). Leg de bordjes op de vorm en draai dan in één keer om. Pas op: de appelstroop is heet. Bestrooi de tarte tatins met poedersuiker. Schep er een bolletje roomijs op. Lekker met stijf geslagen slagroom. Dat wordt smullen!
Calorieën: 450kcal | koolhydraten: 58g | eiwit: 6g | vet: 23g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 22mg | vezels: 5g | suiker: 31g | vitamine C: 9mg